LIDO restorānos piedāvā iepazīties ar ēdienu uzturvērtību

Drukāt

No decembra LIDO klientiem piedāvā iespēju iegūt informāciju par to, kāda ir uzņēmuma gatavoto ēdienu uzturvērtība. Visās LIDO tirdzniecības vietās ērti pieejama informatīvā grāmata „Uzturvērtības norādes”, ar kuras palīdzību iespējams uzzināt, kāda ir ēdienu enerģētiskā vērtība un cik daudz ogļhidrātu, olbaltumvielu, tauku un sāls satur katrs ēdiens.

„Jau kopš LIDO pirmsākumiem esam pastāvējuši par to, ka klientam ir jāpiedāvā augstākās kvalitātes produkts un atklāti jāstāsta par to, no kā sastāv ēdiens un kā tas tiek gatavots. Mūsu restorānos ar pilnu ēdiena sastāvu, kas norādīts uz cenu zīmes, piedāvājām iepazīties ilgi pirms šādas prasības ieviešanas par normu. Esam gandarīti, ka diskusija par kvalitāti sabiedriskās ēdināšanas lauciņā kļūst arvien aktuālāka, jo, mūsuprāt, ir ļoti būtiski nodrošināt klientam visu nepieciešamo, lai viņš varētu izdarīt informētu izvēli. Informācijas pieejamība par ēdienu uzturvērtību, kas nu ir kļuvusi par obligātu prasību nozarē*, uzņēmējiem nozīmē papildu resursu ieguldījumu, jo darbs, kas jāvelta aprēķiniem, ir specifisks un laikietilpīgs. Vienlaikus uzskatām, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarei tas ir būtisks un vajadzīgs solis pareizajā virzienā,” uzsver Rita Auziņa, AS LIDO Valdes priekšsēdētāja.

Uzturvērtības norāžu materiālā pieejamos uzturvērtības aprēķinus vairāku mēnešu garumā veikuši uzņēmuma kvalitātes vadības un produktu attīstības speciālisti sadarbībā ar LIDO uztura speciālisti Alisi Kindzuli.

A.Kindzule stāsta: „Uztura ietekme uz cilvēka veselību ir neatsverama. LIDO kā sabiedriskās ēdināšanas līdera loma ir gan rādīt piemēru, piedāvājot kvalitatīvu un dabīgu ēdienu klientiem, gan runāt ar sabiedrību, veicinot informētību un kopējo interesi par ēdiena kvalitāti. Mēs strādājam, mācāmies un veicam uzlabojumus savās virtuvēs, kā arī izmantojam katru iespēju, lai atgādinātu klientiem par to, cik būtiski ir izdarīt gudras, informētas izvēles. Esam gandarīti par darbu, kas paveikts, aprēķinot uzturvērtību vairāk nekā 300 ēdieniem un dzērieniem, un ceram, ka klienti šādu iespēju novērtēs un aktīvi izmantos.”

Rūpējoties par sabiedrības izglītošanu, uzņēmums 2014.gadā izveidojis LIDO Uztura skolu, kurā zināšanas par veselīgu uzturu līdz šim apguvuši vairāk nekā 10 000 Latvijas skolēnu no 1. līdz 12.klasei. 2015.gadā LIDO Uztura skola kļuva par sociālu projektu, nodrošinot bērniem iespēju šīs zināšanas apgūt bez maksas.

*Pēc Ministru kabineta noteikumiem nr.115 – „Prasības fasētas pārtikas marķējumam” un Ministru kabineta noteikumiem nr. 595 – „Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku” ēdinātājiem jānorāda produktu enerģētiskā vērtība uz 100 gramiem produkta, kā arī uzturvērtība: tauku, tostarp piesātināto taukskābju, ogļhidrātu, tostarp cukuru, olbaltumvielu un sāls daudzums.

 




Atpakaļ